В “Майчин дом днес беше открита изцяло реновираната Послеродова клиника. Общият

...
В “Майчин дом днес беше открита изцяло реновираната Послеродова клиника. Общият
Коментари Харесай

Откритата обновена Послеродова клиника очаква първите жени и новородени още утре

В “Майчин дом ” днес беше открита напълно реновираната Послеродова клиника.

Общият размер на инвестицията е близо 600 хиляди лева, от които за ремонт на клиниката – 394 000 лева, финансови средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването. Други 200 хиляди лева са предоставени за съоръжение на профилираната болница.

Заведението е най-голямата АГ болница, с максимален брой новородени бебета и за 2017 година – общо 3910. Тук работят трима от националните консултанти – по АГ, по неонатология и по реанимация.

Откриваме най-голямата и най-модерната Послеродова клиника в страната – означи изпълнителният шеф на университетската болница доцент Иван Костов . Той уточни, че упоритостта и опциите на заведението е да стане основен фактор на Балканите за майчиното опазване на здравето.

" Майчин дом " е водещо лечебно заведение в нашата страната, в което работят изключителни експерти – съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев . - Като икономист и финансист не мога да не кажа, че финансовото положение на „ Майчин дом “ е доста положително, с позитивен финансов резултат и без никакви отговорности към снабдители.

Министър Ананиев посочи, че това е една от аргументите Министерство на здравеопазването да задели нужния запас, с цел да бъде реновирана Послеродовата клиника, която е и най-съвременната в цялата страна.

Майчиното и детското опазване на здравето са измежду целите на държавното управление и сегашния екип на Министерство на здравеопазването. Усилията ни за възобновяване на базите от този вид в страната ще бъдат поредни и осезаеми както за екипите, работещи в тях, по този начин и за пациентите.

В обновената клиника има 52 кревати в 21 стаи - изясни пред Радио София старшата акушерка на Послеродовото поделение за следоперативни грижи Рени Багерова . И добави, че първите родилки и майки ще постъпят в звеното още на следващия ден.

Чуйте детайлности в репортажа на Георги Нейков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР